FAQ

Most frequent questions and answers

Boulderen is een snelgroeiende en sociale stijl van klimmen. Bij het boulderen maken klimmers geen gebruik van touwen of gordels, maar worden wel beschermd door dikke valmatten. Er is dus geen speciaal materiaal vereist voor het boulderen, waardoor het eenvoudig is om eens langs te komen en ermee te beginnen. Het is uitdagend, sportief, vergroot je kracht en vertrouwen en het is vooral erg leuk.

Iedereen kan boulderen! Dat kan in je eentje of met vrienden. Kom gerust langs. We helpen je graag op weg.

Eigenlijk heb je alleen maar comfortabele kleren en sportieve schoenen nodig. Met betrekking tot extra grip op de wand raden we je aan om bij ons klimschoenen te huren. Deze zijn te verkrijgen aan de balie voor €3,50.

Kom je voor het eerst? Dan geven we je bij aankomst een beknopte uitleg (3 minuutjes) over hoe het boulderen werkt. Zo simpel is het!

Boulderen is de meest veilige vorm van indoor klimmen. The maximale hoogte van de wanden is ‘slechts’ 4.5 meter en de vloer is bedekt met dikke, matten. Net als bij elke sport zijn er natuurlijk wel altijd enige risico’s aan verbonden. Wil je hier meer over weten, neem er gerust contact met ons over op.

Douches, toiletten, kleedkamers, water, wifi, nagelknippers, trainingsruimte. Al deze faciliteiten zijn beschikbaar zonder meerprijs (houd er rekening mee dat dit i.v.m. de corona maatregelen op het moment mogelijk anders kan zijn). 

We bieden vele verschillende koffies aan (van espresso tot latte), gemaakt van verse exclusieve koffiebonen, daarnaast is er keuze uit verschillende theesoorten. Ook is er divers eten beschikbaar, zoals pizza’s taart, clif-bars, panini’s en fruit. Tot slot hebben we 100%-fruitsapjes en smoothies, allerlei frisdranken en meer dan 15 bieren (houd er rekening mee dat dit i.v.m. de corona maatregelen op het moment mogelijk anders kan zijn). 

Nee, je kunt ook gewoon alleen klimmen. Maar boulderen is voor velen naast het sporten ook een sociale activiteit. Wanneer je in je eentje komt boulderen haak je vaak al snel aan bij een stel andere boulderaars.

Nee, er zijn geen touwen aanwezig en er wordt niet gezekerd. Je kunt direct beginnen.

Zeker niet! Boulderen is voor iedereen. We hebben een brede variëteit aan leuke en gemakkelijke routes die speciaal gebouwd zijn voor beginners. Het zal zeker een groot aantal bezoeken vereisen om ze allemaal te proberen!

8 is de minimale leeftijd en er is geen maximum. Klimmers tot een leeftijd van 12 mogen alleen klimmen onder directe begeleiding van hun ouders (1 volwassenen per 2 kinderen).

Ja, dat kan. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Nee. We vernieuwen elke week 2 (van de 10 kleurencircuits) zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Zeker niet. Je kan altijd kiezen hoe hoog je wilt klimmen – en hoe je naar beneden klimt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook extra makkelijke grepen her en der geplaatst – grote afklimgrepen. Bovendien zijn onze speciaal ontworpen beginnersroutes zo gebouwd dat je niet helemaal naar boven hoeft. Hierdoor kan je veilig en makkelijk leren boulderen en een boel vertrouwen opdoen.

Ja, groepen zijn welkom! Voor groepen vanaf 6 man moet er echter via de mail gereserveerd worden. Dan worden jullie door een van onze instructeurs begeleid. 

We hebben een grote bak met gevonden voorwerpen. Vraag gerust bij de balie of we ook jouw verloren item gevonden hebben.