FAQ

Block013_Nils-Laengner-8

WAT IS BOULDEREN?
Boulderen is een snel-groeiende en sociale stijl van rots klimmen. Klimmers maken geen gebruik van touwen of gordels bij het beklimmen van de relatief lage wanden, maar worden wel beschermd door dikke matten op de vloer. Er is dus geen speciaal materiaal vereist voor het boulderen, waardoor het eenvoudig is om eens langs te komen en ermee te beginnen. Het is uitdagend, sportief, vergroot je kracht en vertrouwen en het is vooral erg leuk.

 

VOOR WIE IS HET?
Iedereen kan boulderen -zij het alleen, of met vrienden. Kom gerust langs. We helpen je graag op weg.

 

WAT MOET IK MEEBRENGEN?
Eigenlijk heb je alleen maar comfortabele kleren en sportieve schoenen nodig. Met betrekking tot extra grip op de wand raden we je aan om bij ons klimschoenen te huren. Deze zijn te verkrijgen aan de balie.

 

HOE KOM IK TE WETEN WAT IK MOET DOEN?
We geven je bij aankomst een beknopte uitleg (2 minuutjes) over hoe het boulderen werkt. Zo simpel is het!

 

IS HET VEILIG?
Boulderen is de meest veilige vorm van indoor klimmen. The maximale hoogte van de wanden is ‘slechts’ 4.5 meter en de vloer is bedekt met dikke, zachte matten.

 

WELKE FACILITEITEN HEBBEN JULLIE?
Douches, toiletten, kleedkamers, water, wifi, nagelknippers, trainingsruimte. All deze faciliteiten zijn beschikbaar zonder meerprijs.

 

WAT IS ER TE KOOP AAN DE BAR?
We bieden vele verschillende koffies aan (van espresso tot latte), gemaakt van verse exclusieve koffiebonen, daarnaast is er keuze uit schillende theesoorten. We maken enkel gebruik van verse volle melk. Ook is er divers eten beschikbaar, zoals taart, Clifbars, paninis en bananen. Tot slot hebben we 100%-fruit-sapjes, allerlei frisdranken en meer dan 15 bieren.

 

HEB IK EEN KLIM PARTNER NODIG?
Nee, je kan alleen klimmen als je wilt. Maar boulderen is voor velen naast het sporten ook een sociale activiteit. Wanneer je in je eentje komt boulderen haak je vaak al snel aan bij een stel andere boulderaars.

 

MOET IK WETEN HOE IK MOET ZEKEREN?
Nee, er zijn geen touwen aanwezig en er wordt niet gezekerd. Je kan direct beginnen.

 

IS BOULDEREN NIET ALLEEN VOOR ERVAREN KLIMMERS?
Zeker niet! Boulderen is voor iedereen. We hebben een brede variëteit aan leuke en gemakkelijke routes die speciaal gebouwd zijn voor beginners. Het zal zeker een aantal bezoeken vereisen om ze allemaal te proberen!

 

IS ER EEN LEEFTIJDSLIMIET?
8 is de minimale leeftijd en er is geen maximum. Klimmers tot een leeftijd van 12 mogen enkel klimmen in de hoofdwand bij directe begeleiding van hun ouders (1 volwassenen per 2 kinderen). Voor ervaren jeugd geldt een uitzondering.

 

KUNNEN WE ER EEN KINDERFEESTJE GEVEN?
Ja, je kan bij ons je eigen kinderfeestje houden. (block013.nl/kinderfeest/)

 

ZIJN DE ROUTES ALTIJD HETZELFDE?
Nee. We vernieuwen elke week een heel kleurencircuit (niveau) zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

 

IK HEB HOOGTE VREES – IS DIT EEN PROBLEEM?
Zeker niet. Je kan altijd kiezen hoe hoog je wilt klimmen – en hoe je naar beneden klimt. Met betrekking tot het laatste zijn er extra makkelijke grepen her en der geplaatst – grote afklimgrepen. Bovendien zijn onze speciaal ontworpen beginnersroutes zo gebouwd dat je niet helemaal naar boven hoeft in de wand. Hierdoor kan je veilig en makkelijk leren boulderen en een boel vertrouwen opdoen.

 

KAN IK EEN GROEP MEENEMEN?
Ja, groepen zijn welkom zonder voorafgaande reserveringen. Voor groepen groter dan 15 personen verzoeken we vriendelijk om wel even contact met ons op te nemen voor aankomst (info@block013.nl).

 

HEBBEN JULLIE MIJN FLES/POFZAK/SHOENEN/SLEUTELS GEVONDEN?
We hebben een grote bak met gevonden voorwerpen. Vraag gerust bij de balie of we ook jouw item gevonden hebben.