Beginnen met boulderen

Block013 180217-26

Eindelijk boulderen in Tilburg. Beginnen met boulderen is niet alleen super leuk, maar ook super makkelijk. Je hoeft geen cursus of iets dergelijks te volgen. En – al is het wel gezellig om met een stel vrienden of vriendinnen samen te boulderen – je kunt ook lekker in je eentje komen boulderen. Kom je voor het eerst langs, dan leggen we het een en ander nog even snel uit, doen een boulder voor en geven je een paar klautertips.

 

Je hebt er niets speciaals voor nodig – (binnen)sportschoenen zijn wel handig, nog handiger is het om echte klimschoenen erbij te huren (voor maar 3 euro). Speciaal voor alle beginners hebben we het roze circuit, vette en lekkere ronde klimgrepen, en net even iets makkelijkere boulders (routes).

 

Je hoeft dus geen les vooraf te volgen, en bent binnen enkele minuten startklaar voor je eerste boulderavontuur! Toch liever eerst een korte intro-les? Dat kan ook. Elke dinsdag avond zijn er om 19.00 uur gratis intro-lesjes van een half uur, voor iedereen die in Tilburg het boulderen graag een keer wil komen uitproberen, en daar liever meteen wat uitleg en tips bij wil hebben. Je betaalt gewoon entree – en hoeft voor de les niets extra te betalen.

Handig om alvast te weten:

Alle boulders (routes) zijn op kleur

Elke kleur staat voor een moeilijkheidsgraad

Er zijn 9 verschillende moeilijkheidsgraden

Er zijn er meer dan 150 boulders

Elke week worden er een boel vernieuwd

Je begint een boulder bij de twee startkaartjes

De ananas geeft aan wat de eindgreep is

Zorg ervoor dat je bij hoge eindgrepen gecontroleerd afspringt

Ga nooit onder een boulder zitten, of onder klimmers doorlopen (rennen)

Kom snel weer terug om die laatste paar boulders die net niet gelukt zijn, af te maken